Idzan Marko

Old Blog Archives

Izrada Hackintosha i neke opće informacije o njemu

Dakle jednom davno (OK, ne baš davno, al ima skoro 3 mjeseca ) sam napravio prvi multiboot na Hackintoshu (PC računalu koje je pogonjeno sa Apple Mac OS X operativnim sutavom). Tad je radilo skoro sve savršeno (zvučni driver nije radio).Sad nakon dugog vremena (OK neću s*at nakon 2 mjeseca bez multiboota), palo mi je na pamet (a nije knjiga možda ) da si stavim Windows 8 Pro i OS X Mountain Lion u dualboot (dosta je bilo komplikacija sa quadbootom i sa triplebootom).

PC konfiguraciju koju sam koristio možete pronaći na: https://markoidzan.from.hr/mac-os-x-na-obicnom-racunalu-aka-hackintosh/

I nakon osnovne konfiguracije diskovnog sustava i podjele na 3 particije (te odabira Data particije za boot Windowsa 8), vrijeme je za instalaciju Windoza 8 Pro (legalno dobivenih preko faksa tj. MSDNAA licenciranja). Instalacija prolazi lako i “glatko”… Driver za zvuk je naknadno instaliran (postoji driver za Win 8).

Nakon toga slijedi muka zvana instalacija OS X-a. Ona prolazi “glatko” i brzo (cca 15 minuta  + osnovna konfiguracija). Boot loader zvan Chameleon se dobro instalirao i leti bez problema. E da Niresh12495 distra Mountain Liona ima driver za mrežnu karticu (fala k**cu da to ima ) i za zvučnu. Finalizacija instalacije je prosla bez frke (čak i update na 10.8.2 je prošao bez “beda”).

I sad slijedi najgori problem prije… A to je zvučni kext. On je ovaj put proradio nakon updatea VoodooHDA na verziju 2.7.3 (najbolje radi sa mojim zvučnim čipom).

I na kraju ovo pišem sa OS X-a . Dakle Hackintosh se isplatio

Share to
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email
About this post
Posted on: December 9, 2012
Category: ,
Last edited on: February 2, 2022