Idzan Marko

Old Blog Archives

Izrada Hackintosha i neke opće informacije o njemu

Dakle jednom davno (OK, ne baš davno, al ima skoro 3 mjeseca ) sam napravio prvi multiboot na Hackintoshu (PC računalu koje je pogonjeno sa Apple Mac OS X operativnim sutavom). Tad je radilo skoro sve savršeno (zvučni driver nije radio).Sad nakon dugog vremena (OK neću s*at nakon 2 mjeseca bez multiboota), palo mi je na pamet (a nije knjiga možda ) da si stavim Windows 8 Pro i OS X Mountain Lion u dualboot (dosta je bilo komplikacija sa quadbootom i sa triplebootom).

PC konfiguraciju koju sam koristio možete pronaći na: https://markoidzan.from.hr/mac-os-x-na-obicnom-racunalu-aka-hackintosh/

I nakon osnovne konfiguracije diskovnog sustava i podjele na 3 particije (te odabira Data particije za boot Windowsa 8), vrijeme je za instalaciju Windoza 8 Pro (legalno dobivenih preko faksa tj. MSDNAA licenciranja). Instalacija prolazi lako i “glatko”… Driver za zvuk je naknadno instaliran (postoji driver za Win 8).

Nakon toga slijedi muka zvana instalacija OS X-a. Ona prolazi “glatko” i brzo (cca 15 minuta  + osnovna konfiguracija). Boot loader zvan Chameleon se dobro instalirao i leti bez problema. E da Niresh12495 distra Mountain Liona ima driver za mrežnu karticu (fala k**cu da to ima ) i za zvučnu. Finalizacija instalacije je prosla bez frke (čak i update na 10.8.2 je prošao bez “beda”).

I sad slijedi najgori problem prije… A to je zvučni kext. On je ovaj put proradio nakon updatea VoodooHDA na verziju 2.7.3 (najbolje radi sa mojim zvučnim čipom).

I na kraju ovo pišem sa OS X-a . Dakle Hackintosh se isplatio

Share to
About this post
Posted on: December 9, 2012
Category: ,
Last edited on: February 2, 2022