Idzan Marko

Old Blog Archives

Need for Speed Most Wanted Limited Edition (2012) – prvi review

Need for Speed… Sama pomisao da je taj serijal dobio novi nastavak u meni budi žeđ da (po prvi put u cijelom serijalu) prednaručim neku igru. Naravno to sam i učinio pa vam mogu na dan izlaska igre ponuditi kratki review ove igre.

BITNA NAPOMENA: Ovo je moje osobno mišljenje na igru koju sam prešao (singleplayer) 95% u roku 2 dana i na vrlo zanimljiv multiplayer.Dakle prije nego što krenem sa reviewom, moram navesti minimalnu PC specifikaciju potrebnu za pokretanje igre (informacija je prikupljena sa Wikipedije).

Operativni sistem: Windows Vista sa servisnim paketom 2 – 32-bitna verzija (nažalost ukinuta je podrška za Windows XP )

Procesor: Dvojezgreni procesor na 2GHz (Intel Core 2 Duo 2.4 GHZ ili Althon X2 2.7 GHz)

 RAM: 2 GB

Čvrsti disk: 20GB praznom prostora na disku

Grafička kartica:

DirectX 10.1 podržana sa minimalno 512MB VRAM-a (ATI RADEON HD 3870 i jače / NVIDIA GEFORCE 8800 GT i jače)

Zvuk: DirectX kompaktibilan (dakle bilo koja novija zvučna kartica)

Internet: Broadband – OBAVEZNO (potreban za multiplayer i aktivaciju)

Ulazni uređaji: tipkovnica (preporuča se nekakav joystick makar neki žnj)

Dodatni programiOrigin (preko njega se sve vrti – OBAVEZNO), Xfire (za praćenje koliko igrate igru – opcionalno)

Dakle sama igra je velika 5.5 GB (prilikom preuzimanja). Performanse tokom igranja su pristojne  s obzirom na moje računalo (nema frame dropova i/ili naglog pada broja FPS-a).

Singleplayer je pomalo dosadan na trenutke (posebno kad moram za svako auto odraditi utrku da osvojim nitro i poboljšane gume). Sama igra je zanimljiva samim time što su sva auta odmah OTKLJUČANA, ali postoji ono ALI, a ono je da ta auta moramo sami pronaći na skrovitim mjestima (OK, neka baš i nisu skrovita, ali je zeznuto doći do jačih automobila tipa Audi i Porsche). Zanimljiv dio tog koncepta je da svako auto ima svoje utrke (zanimljivo i zakon jer neke utrke su baš prilagođene tom automobilu). Posebno je dobro to što je podešavanje automobila posebno prilagođeno svakom autu. Fizika automobila je pristojno dobra (na nekim autima je bilo neigrivo bez joysticka ), oštećenja utječu na vozne sposobnosti automobila. Popravci se obavljaju u OneStop shopovima brzo i jednostavno (samo prođemo kroz njih i voila auto je popravljeno i prebojano).

Kao što vidite u igru su vraćeni Pickupovi i terneci (SUV-ovi). To je zbilja dobar potez od EA i Criterion Gamesa. Svaka čast (na nKrkan-ov način izrečeno  😉 ).

Multiplayer je zamiljiv zbog toga što se natječemo protiv svojih prijatelja u utrkama i na SpeedWallovima / TrafficWallovima . To se sve vrši pomoću Autologa (koji je uveden prije NFS Hot Pursuita iz 2010-te). Do sad je dobro nadograđen i sviđaju mi se poboljšanja.

Ocjena igre

Singleplayer8/10 (neki bugovi me smetaju, ali to je možda samo kod mene, tko zna)

Multiplayer9/10 (zar zbilja non-stop mora biti upaljen Origin :/ ).

Share to
About this post
Posted on: October 31, 2012
Category: ,
Last edited on: February 2, 2022