Idzan Marko

Old Blog Archives

Samsung Galaxy Mini 2 – recenzija

Samsung Galaxy Mini 2 je jedan od Samsungovih mobitela iz Galaxy serije. Ovaj model ističe to što je jedan od boljih za svoj cjenovni rang (do 1200kn).Prije početka pisanja reviewa želio bih pokazati njegove specifikacije (koje su dobavljene sa GSM Arena web stranice).

Ukratko ću navesti još neke detalje koji nisu napisani na GSM Areni. Jedna od njih je da mobitel NEMA NFC tehnologiju (S6500 ima NFC). Druga je da baš i nema custom ROM-ova za njega na xda-developers forumu (imaju 2 ali su to modificirani originali, čeka se CM7 i/ili CM10). Treća stvar je da se mobitel može overclockati do maksimalno 1.2 GHz uz pomoć odgovarajućeg kernela).

Dakle mobitel u pakiranju dolazi sa punjačem, USB kabelom, uputstvima i dodatnom izmjenjivom maskicom (moja je bila žute boje). Slušalice se ne dobivaju, no budući da mobitel ima standardni 3.5mm utor za slušalice to ne dolazi do izričaja.

Budući da se radi o mobitelu kojem je cjenovni rang do 1200kn, možemo očekivati da je mobitel lošije izrade. Čak i naprotiv, mobitel je dobro napravljen i pogodan je da se lako drži u rukama. Smještaj tipki je standardan i preuzet je sa jačih Samsungovih modela (primjerice Galaxy S II ).

Ekran veličine 3.2 inča ima dobar prikaz boja u zatvorenim prostorima, dok je na vanjskim prostorima prikaz znatno slabiji (potrebno je koristiti osvjetljenje na 100% da se vidi raditi na uređaju).

Uređaj posjeduje kameru od 3Mpix. Ona je dobra za slike sa dobrim pozadinskim osvjetljenjem, dok je za fotografije gdje je tema tamnija kvaliteta fotografije lošija zato jer mobitel nema bljeskalicu. To ću zanemariti budući da je ovo uređaj sa niskobudgetnim startom.

OS koji koristi je Android u verziji Gingerbread (da budem precizniji 2.3.6). Sam doživljaj OS-a kvari T-Mobile brandiranje na početku paljenja uređaja i za vrijeme isključivanja uređaja. Sučelje je poboljšano sa Samsungovim TouchWiz 4 pokretačem i widgetima.  Samsung je najavio da će do kraja ove godine izdati Android Jelly Bean i za ovaj uređaj (verzija 4.1.1 sa novim TouchWiz 5 sučeljem).

Uređaj je s obzirom na karakteristike i specifikacije vrlo fluidan i brz (nema lagga u nekim aplikacijama i u samome sučelju).

Ocjena uređaja (sveukupna) je 9 / 10. Razlog za ovu ocjenu je nedostatak bljeskalice.

Share to
About this post
Posted on: October 3, 2012
Category: ,
Last edited on: February 2, 2022