Idzan Marko

Old Blog Archives

Studio4Web vs Plus.hr – usporedba dvaju web hostinga (plaćenih)

Važna napomena: ovo su iskustva sa ova 2 web hostinga i ne prenosim ničije mišljenje (osim svoje vlastito i iskustvo sa hostinzima).

I kao svaki bolji web designer / web administrator iskusio sam profesionalne (plaćene) web hostinge. Drago mi je da sam uspješno surađivao sa Plus.hr hostingom godinu dana (prvi plaćeni web host ). Isto tako mi je drago da sa Studio4Web hostingom surađujem već 2,5 godine (od kako sam preuzeo održavanje župne web stranice surađujem sa S4W-om).

No sad ću vam reći malu “tajnu”… Hosting kod Plusa i kod S4W-a je dobiven na način 100% popust (sad je stranica hostana na S4W-ovom Atom paketu ). No uglavnom, mislim zanemariti cijene i obratiti se na bitne stvari.

Plus.hr

Za Plus.hr sam čuo sasvim slučajno. Naime dok sam surfao na WHR-u (piraterija na Balkanski način) izletio je oglas da imaju “akciju” za 10 godina postojanja ovog hostinga (dakle dobio sam hosting i *.com domenu) te sam ju prihvatio (a što se može misliti osim da ću prihvatiti uslugu za 0kn u vrijednosti 450kn ).

Sam hosting je odličan (imaju dosta različitih paketa, VPS, dedicated servere, zakup domena, AdWords kupone (NOVO)). Support je brz i sa klijentima su odlični (iz vlastitog iskustva sa njima mogu reći da sve probleme riješe u roku 15 minuta pa do max 3 sata). 99% uptime je garantiran i za sve promjene dobijete mail i javnu obavijest na Twitteru i na njihovoj stranici.

Ocjena: 9/10 (samo zato jer su preskupi za običnog korisnika).

Studio4Web

Studio4Web je dobar hosting (serveri su 99% vremena aktivni i sve obavijesti dolaze na mail, web,Facebook i Twitter). Jednostavnost i brzina su prednost ovog hostinga nad konkurentom (OK, stranica je na trenutke užasna, al who cares ).

Support i payment odjel su brzi i sve rješavaju brzo (u roku 1 sat do 1 dan, ovisi o dobu dana i koji je dan u tjednu). Sam izbor paketa je dostatan za svakoga (bilo shared hosting, bilo resseler ili VPS/dedi server) te je jeftiniji od konkurencije (u nekim segmentima).

A moj prvi susret sa njima je bio pred 2,5 godine i od onda imam dobu povezanost sa njima .

Ocjena: 9/10 (ponekad se ne mogu snaći na webu, al sve ostalo je OK).

Share to
About this post
Posted on: December 23, 2012
Category: ,
Last edited on: February 1, 2022